כיצד השגת דברים שעושים לנו טוב, בעצם גורמים לנו לסבל? ולחילופין האבחנה בין הנאה לאושר

כיצד השגת דברים שעושים לנו טוב, בעצם גורמים לנו לסבל? ולחילופין האבחנה בין הנאה לאושר

אנחנו נהנים מאוכל טוב, הופעה טובה, סרט, מין, קניית בגד. וזה בסדר גמור. הבעיה מתחילה כשאנו מתבלבלים בין הנאה חיצונית, שאינה באמת יכולה לגרום לנו לשביעות רצון פנימית ויציבה לאורך זמן.

מספר משפטים ממטופלים ששמעתי בשבוע החולף:

"חשבתי שאם יהיו לי שרירים אני ארגיש יותר טוב"  י. בן 19

"הייתי בטוחה שרק אם תהיה לי משפחה משלי, ארגיש סוף סוף שייכת לעצמי"  מ. בת 39

"הלכתי ללמוד את מה שתמיד הייתי טוב בו ומיד מצאתי עבודה עם משכורת ממש טובה. ואנחנו ממתינים לילד ראשון. אבל לא יודע, שום דבר לא באמת משמח אותי".  ר. בן 28.

 

בטיפול המבוסס הן על פסיכותרפיה מערבית והן מזרחית, המטרה להוביל לשינוי מעמיק בחיים, בהתאם למאפיינים האישיים של כל אחד ואחד.

מניסיוני, המצוקה שבה אנו נמצאים קשורה למספר מרכיבים: חוויות ילדות ובעיקר היחסים שלנו עם ההורים (למשל, הורה לא נוכח, ציפיות נוקשות מהורים, חולי של הורה, הורה מגונן מידי ועוד) ; תפיסה שלנו בהווה את עצמנו (אני לא מספיק טוב ב..  אם אני לא מצליח ב.. אז אני…) ; חששות ודאגות לגבי העתיד.

 

תהליך העבודה תמיד מתחיל בהיכרות ובהבנה של הקשיים. מדובר כאן בתהליך הבנה משמעותי. לא רק שאני אבין, אלא חשוב יותר שאת/אתה תבינו מדוע הקושי הזה נוכח, מהם הגורמים לתקיעות.

לאחר הבנה משמעותית זו מתחיל תהליך התערבות ייחודי זה, אשר מוביל לשינויים מעמיקים ולצמיחה משמעותית.

 

פסיכותרפיה מזרחית ומערבית, הנה טיפול המבוסס הן על טיפול עכשווי כגון טיפול דינאמי, טיפול קוגניטיבי התנהגותי ופסיכולוגיה חיובית. והן על פסיכותרפיה עתיקה ובת אלפי שנים, אשר נמצאה יעילה רבות. בעיקר הפילוסופיה הבודהיסטית, אשר מתמקדת בצמצום קשיים, פחדים, עצב, וזאת באמצעות צמצום הסבל דרך הבנה של מה מייצר עבורנו קושי וכאב ולצד יישום מדיטציות ייחודיות ותרגולי חמלה מעמיקים עבור עצמנו והאחרים.

 

עבודה משמעותית זו מבוססת על ניסיון של כ- 20 שנה בטיפול (קב"ן, בריאות הנפש ועוד) וכן הסמכה והכשרה של מאות מטופלים בכל שנה.

עבודתי מתבססת על טיפול מבוסס מחקר, המייצר שינוי מעמיק- הן שילוב למאפייני הגוף הרגשי (פסיכותרפיית גוף-רגש), הן לעבודה על שינוי חשיבה מזיקה והגברה של פעולות מבוססות אושר (טיפול קוגניטיבי התנהגותי והפסיכולוגיה החיובית).

 

לקריאה מעמיקה על הפילוסופיה המזרחית והפסיכולוגיה הבודהיסטית, לחצו כאן.