פסיכולוגיה חיובית-

פסיכולוגיה חיובית-

במהלך המאה האחרונה הפסיכולוגיה עסקה בעיקר בפסיכופתולוגיה. כלומר, אבחון מרכיבי הסבל והטיפול בפתולוגיה, כגון דיכאון, חרדה וכיו"ב.

הפסיכולוגיה החיובית הנה ענף מבוסס מחקר בפסיכולוגיה העכשווית, אשר התפתח לפני 20 שנה. הפסיכולוגיה החיובית התחילה כשיטת טיפול למניעת דיכאון, עקב העלייה הדרמטית בדיכאון ואובדנות (הגיל הממוצע לדיכאון לפני כ- 50 שנה היה גיל 40. כיום הגיל הממוצע לדיכאון הנו 16). בהמשך שמה דגש הפסיכולוגיה החיובית על שימור, פיתוח וצמיחה של חיים מלאי משמעות.

 

לציין כי הפסיכולוגיה החיובית אינה "לחשוב חיובי". מדובר על ענף טיפולי אשר מתמקד במקום בקשיים ובפתולוגיה, בחיזוק אושר ושביעות רצון, גם בסיטואציות מורכבות.

 

פיתוח וחיזוק האושר ושביעות רצון מתבצע בהתאם לנדבכים הבאים

  1. פיתוח שביעות רצון מהעבר (תרגולי הכרת תודה וסליחה)
  2. הגברת אופטימיות וציפייה לגבי העתיד (הגברת תקווה ומחשבות חלופיות)
  3. פיתוח שביעות רצון ואושר בהווה (אירועים מהנים בזמנים משתנים ולא קבועים, תרגול תשומת לב לאושר, גילוי ופיתוח משאבים פנימיים לשביעות רצון)
  4. פיתוח שביעות רצון ואושר בחיי היומיום- עבודה, זוגיות, הורות ועוד

 

הפסיכולוגיה החיובית הנה נדבך משמעותי מתוך המודל המשולב שעמו אני עובד. עבודתי מתבססת על טיפול מבוסס מחקר, המייצר שינוי מעמיק.

המודל המשולב מתייחס הן למאפייני הגוף הרגשי (פסיכותרפיית גוף-רגש), הן לעבודה על שינוי חשיבה מזיקה והגברה של פעולות מבוססות אושר (טיפול קוגניטיבי התנהגותי והפסיכולוגיה החיובית). והן על הפילוסופיה המזרחית- הפסיכולוגיה הבודהיסטית.

עבודה משמעותית זו מבוססת על ניסיון של כ- 20 שנה בטיפול (קב"ן, בריאות הנפש, ניהול מכון טיפולי ועוד) וכן הסמכה והכשרה של מאות מטופלים בכל שנה.