פסיכותרפיה מזרחית ומערבית-

פסיכותרפיה מזרחית ומערבית-

לפני כ- 20 שנה הוכשרתי בהתאם למסורת המערבית. המסלול שלי היה "רגיל" למדיי- קב"ן בצבא, עבודה בבריאות הנפש ועוד. בהמשך למדתי טיפולים מבוססי מחקר כגון טיפול קוגניטיבי התנהגותי, טיפול בהתמכרויות, טיפול בסכימה תרפיה, טיפול DBT (טיפול דיאלקטי התנהגותי) ועוד.

 

עם השנים, חשתי כי הפסיכותרפיה המערבית, אשר נשענת על הטיפול הפסיכולוגי המסורתי (הטיפול הדינאמי), אינו מספיק ביצירת השינויים והתחלתי בלימוד הנשען על הפסיכותרפיה המזרחית. לפסיכותרפיה המזרחית שורשים של אלפי שנים. ובעבודתי אני מתמקד בפילוסופיה הבודהיסטית, בשילוב מדיטציות.

 

הבודהה (סידהרתה גאוטמה) לימד וסייע לאנשים רבים לפני כ- 2600 שנה. הבודהה לימד דבר אחד ואחד בלבד- צמצום כאב, עצב וסבל. למעשה, אם הבודהה היה נולד ביימנו, לא היינו מכנים אותו רק 'בודהה' ('זה שהתעורר'), אלא הפסיכולוג בודהה.

 

כאשר הבודהה מדבר על הפחתת הסבל, הוא נעזר בשני מרכיבים עיקריים– הראשון הנו חקר התודעה, בשילוב מדיטציות והשני הנו נדיבות וחמלה (עבור עצמנו ועבור האחרים). בשנים האחרונות נדיבות וחמלה נחקרו ונמצאו כי יישום קבוע מפחית עצב ודיכאון.

 

בהתאם לפילוסופיה הבודהיסטית, מקור הסבל קשור לתשוקות שלנו. אנחנו מייחסים לתשוקות שלנו ובייחוד כאשר אנו משיגים את מה שאנו רוצים- אושר. אך על פי הבודהיזם התשוקות שולטות בנו. ולמעשה אנו מתבלבלים וחושבים כי דברים חיצוניים לנו יהפכו אותנו למאושרים, בעוד בסוף הם גורמים לנו סבל.